• 2024-09-18

Tabby Tindell hjälte för Häcken – besegrar Arsenal i CL-kvalet | Fotboll

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN Foto: Björn Larsson Rosvall/TT / TT NYHETSBYRÅN Foto: Björn Larsson Rosvall/TT / TT NYHETSBYRÅNFörra säsongen var storklubbar som Chelsea och Real Madrid på besök på Bravida arena. Den här gången var det Arsenal som stod på andra sidan i Champions League-kvalet.I Arsenals elva återfanns även ett bekant ansikte i Rosa Kafaji, 21 – som i somras flyttade från just Häcken.Och hon var nära på att visa att släkten är värst – redan i den första halvleken då hon sköt i ribban.Häckens jättemiss – efter Falks superräddningInledningen av andra halvlek blev svettig för Häcken.Bland annat efter att storstjärnan Beth Mead nickat från nära håll – men då stod Jennifer Falk för en jätteparad.Men även Häcken skulle få ett jätteläge att spräcka målnollan. Clarissa Larisey löpte sig fri i djupled och rundade målvakten – men skottet mot det öppna målet tog i burgaveln. Nyförvärvet hjälte för Häcken: Väldigt speciellt”Larisey behövde dock inte hänga med huvudet allt för länge. För drygt tio minuter senare, i den 77:e minuten, fick Tabby Tindell ett liknande läge som sin lagkamrat. Tindell lyfte bollen kyligt över målvakten och 1–0 var ett faktum. För amerikanskan var målet det första i Häcken-tröjan sedan hon anslöt från Kristianstad DFF i slutet av juli.– Det var ett väldigt speciellt mål för Häcken, säger matchhjälten i Aftonbladets sändning.– Det var väldigt minnesvärt, säger Tindell vidare.1–0 stod sig matchen ut och Häcken har ena foten i Champions Leagues gruppspel.Arsenals Stina Blackstenius fick 20 minuter på plan – och hon var missnöjd med resultatet.– Det är ett tufft resultat så klart. Vi är superbesvikna med det. Samtidigt vet vi att det bara är halvtid än så länge, säger landslagsvenskan.Returmötet spelas den 26 september i London.