• 2024-09-08

Sverige överlägsna mot Estland | Fotboll

Sverige har inlett Nations League på bästa möjliga sätt, rent poängmässigt. Efter 1–3 borta mot Azerbajdzjan följde landslaget upp med en vinst mot Estland på hemmaplan. Precis som i bortamatchen så låg anfallsduon, Alexander Isak och Viktor Gyökeres, bakom det mesta. Redan i halvtid var resultatet 3–0 till Sverige, efter två mål från Gyökeres och ett från Isak.Brände friläge – drog på sig röttI den andra halvleken ordnade estländarna fram ett friläge. Viktor Johansson i Sveriges mål stod för en fin räddning på Alex Matthias Tamms avslut. – Det gäller att se var bollen är. Sen lägga över pressen på honom. Jag märker att han försöker chippa och då är det bara att stå kvar. Det var kul att kunna hjälpa till och säkerställa nollan. Det är en otroligt väl genomfört match, säger Johansson.Kort därefter, när klockan passerat sextio minuter, åkte rullgardinen ner ännu längre för bortalaget. Kevor Palumets, som redan var belastad med ett gult kort, rev tag i Anton Salétros tröja och drog omkull mittfältaren. Domaren plockade först fram det andra gula kortet och sedan det röda. ”Borde ha gjort fler mål”Med tio man kvar på planen fokuserade Estland huvudsakligen på att stänga till bakåt. Vilket laget lyckades med, matchen slutade 3–0 till Sverige.– Det känns bra där ute, som vi spelar nu. Vi skapar väldigt mycket chanser och gör fler mål. Det är viktigt. Vi är lite mer offensivt framåtlutade. Jon vill att vi alltid ska framåt. Sedan har vi mycket kvalitet där uppe, säger Isak. Borde ni ha gjort fler mål i dag?– Ja. Vi hade väldigt många chanser, så det är klart att vi borde ha gjort fler mål. Jag blev lite trött mot andra halvlek, det kan ha haft med det att göra också.Har ni tänkt något kring vikten av bra målskillnad?– Vi vill alltid göra mål. Jon var väldigt mån om att vi skulle fortsätta, döda matchen. Alltid framåt! Sedan hade vi tryck på dem i andra halvlek också, vi spelade inte av matchen.LÄS MER: Jon Dahl Tomasson vs Hugo Larsson är en match med bara förlorareLÄS MER: Jon Dahl Tomasson vägrar svara på frågan