• 2024-07-27

Sverige föll mot Tyskland i OS-premiären | OS 2024

Det var en låst öppning på matchen mellan två stolta handbollsnationer.Efter elva minuter hade det enbart gjorts fyra mål och ställningen var 2–2.För Tyskland var inledningen särskilt olycklig då Tim Hornke skadade sig tidigt.Tyskarna fick även stjärnan Juri Knorr utvisad sedan han träffat Albin Lagergren med en hand i ansiktet.– Det var tufft, men det var en rejäl snyting han delar ut rakt i ansiktet. Ett rejält tapp för Tyskland kan vi utan tvekan säga, säger experten Matilda Boson i Max.Men i halvtid var det trots allt Tyskland som hade ledningen med 12–11.Målvakterna storspeladeSvenskarna hade förtvivlat svårt att få bollen förbi storspelande Andreas Wolff.33-åringen räddade nästan hälften av alla skott han fick emot sig i första.Då hjälpte det inte att Andreas Palicka var en vägg även i den svenska buren.– Det blir för öppet bakåt och hafsigt framåt. Men så är det. Nu är premiären avklarad. Livet går vidare, OS går vidare och det är många matcher som ska spelas, säger han i Max.Den andra halvleken blev desto mer målrik. Men det var Tyskland som kopplade greppet och gick ifrån mot slutet.Till sist blev det svensk förlust med 27–30.Och som inte det vore nog såg Max Darj ut att halta av med en misstänkt skada.En tung start på mästerskapet och gruppspelet för Sverige.– Vi får se och lära av den här matchen, samla oss, stå rakryggade och komma igen, säger Palicka.På måndag får man chans att revanschera sig. Då ställs de blågula mot Spanien.