• 2024-08-01

Spelarnas vädjan till Hiljemark – efter avancemanget | Fotboll

Elfsborg vann det första mötet med Sheriff Tiraspol med 1–0 genom ett sent mål av Simon Hedlund.I det andra mötet, hemma på Borås Arena, fick laget en riktig drömstart. Redan efter 51 sekunder höll sig anfallaren Jalal Abdullai framme och spräckte målnollan.Spel mot ett mål första 45Minuter senare var Michael Baidoo nära att öka på den ledningen men lyckades i stället från nära håll skjuta rakt på Rashed Al-Tumi i gästernas mål. Elfsborg kom till flera klara målchanser i den första halvleken, men fick nöja sig med 1–0 i paus.Målvakten Isak Petterssons enda problem första 45 var solen.I inledningen på andra hade Elfsborg bud på fler mål utan att få utdelning. Istället såg Boråslaget ut att åka på en riktig kalldusch efter timmen spelad. Efter en situation mellan Isak Pettersson och Alesio Mija pekade domaren på straffpunkten, det korrigerades dock till offside efter VAR-granskning.Fler mål skulle dock komma. I 73:e minuten höll sig Michel Baidoo framme och satte dit 2–0 vilket också blev slutresultatet.Förutom skärpan framför mål var Oscar Hiljemark nöjd med lagets insats.– En bra fotbollsmatch från vår sida. Jag är givetvis nöjd och stolt över hur grabbarna hanterade det, säger tränaren.Elfsborg är därmed vidare till den tredje kvalomgången till Europa League. Där väntar Rijeka från Kroatien och första matchen spelas i Kroatien på torsdag.Spelarnas vädjan till Hiljemark: ”Hade varit skönt”Men först ska laget få lite ledigt – i två dagar – efter att ha spelat sju matcher på fyra veckor.– Det är extremt med tanke på resorna vi gjort. Nu får spelarna två dagar ledigt och möjlighet att få en fin stund med familj och vänner, säger Hiljemark.Spelarna, eller åtminstone Sebastian Holmén, hade önskat längre ledighet.– Vi försökte jobba till oss en dag till, säger mittbacken.Men han (Hiljemark) vägrade?– Ja, men vi tränar söndag eftermiddag så det är väl nog kan man känna, även om det hade varit skönt med en dag till, ler Holmén.SÅ STARTADE ELFSBORG MOT SHERIFF TIRASPOLElfsborgs startelva (3–4–3): Isak Pettersson – Sebastian Holmén, Gustav Henriksson, Terry Yegbe – Simon Hedlund, Besfort Zeneli, Timothy Noor Ouma, Niklas Hult – Arber Zeneli, Michael Baidoo, Jalal Abdullai.Visa mer