• 2024-07-19

Sirius-tränaren efter vändningen: ”Vill bara härifrån” | Allsvenskan

Foto: TV4Det såg ut att bli en meriterande seger mot serieledaren hemma på Studenternas.Inhopparen Joakim Persson sparkade liggandes in 3–2 i den 78:e minuten. Då hade hemmalaget dessutom haft med sig en tvåmålsledning in till paus.Men gästerna ville annorlunda.Varsitt mål från Isak Kiese Thelin och Hugo Bolin gav MFF segern med 4–3.Efteråt frågades Sirius tränare Christer Mattiasson hur han ville sammanfatta matchen i Max.– Att jag inte vill vara här just nu, om jag får säga det, säger han.”Vi får skylla oss själva”Mattiasson får sedan frågan vad hans lag gjorde bra.– Vi gör tre mål och gör man tre mål ska man fan vinna en fotbollsmatch. Vi försvarar oss så dåligt i straffområdet med en fembackslinje att vi får skylla oss själva.På presskonferensen efteråt hade MFF-tränaren Henrik Rydström förståelse för hans kollegas irritation.– Jag tror säkert att Christer är riktigt förbannad, för att det är några situationer där jag håller andan, säger Rydström.Även Mattiasson själv hade svårt att släppa förlusten.– Jag är otroligt besviken för att vi inte får med oss någonting. Samtidigt vet vi skickligheten. Vi borde hantera det på ett bättre sätt, säger han och fortsätter:– Gör vi tre mål på hemmaplan känns det otroligt jävla surt att inte ta med sig några poäng.Malmö toppar allsvenskan medan Sirius ligger på nionde plats.