• 2024-08-12

Shaquille Pinas firade med sonen Zíon, 3 | Allsvenskan

Shaquille Pinas firade sitt 1–0-mål genom att vända sig mot sonen Zíon, 3 som satt på läktaren. Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅNHammarby IF fick en drömstart på måndagens möte med IF Brommapojkarna. Redan i matchminut fem kom 1–0. Målskytt: Shaquille Pinas. Vänsterbacken stormade in i straffomårdet och dunkade upp bollen i nättaket.Målet firades tillsammans med sonen Zíon, 3, på läktaren. Och med Abdelrahman Boudah.Tillvardags är Boudah utlånad från Hammarby IF till Västerås SK. I dag agerade han barnvakt.– Han är en av mina bästa vänner och han gillar att sitta där min son är. Så han var med min son, berättar Pinas.Är han bra som barnvakt?– Ja, det är han. Ibland är han envis, men …Du litar på honom med din son?– Eh … Jag vill det, men ibland tänker jag: ”Kanske inte”.Pinas ler. Shaquille Pinas Foto: THERESE BACK / STELLA PICTURESTappade 3–1 till 3–3På bilder från målfirandet ses Pinas och Zíon göra samma tecken med den ena handen. Vad betydde det?– Alltid när jag pratar med honom över telefon säger han: ”Pappa, gör Spiderman!”. Det var vad jag gjorde. Och han var glad, så han gjorde det också.Pinas tillägger:– Om jag gör mål igen kommer jag fortsätta göra Spiderman-målgesten för honom.Zíon bor i Nederländerna med sin mamma. Att han var på plats under måndagen var därför speciellt för Pinas.– 100 procent. Det är alltid speciellt. Målet var fint, men det är tråkigt att vi kryssade matchen. Det är känslan jag har i kroppen nu.Ja, för trots Pinas tidiga mål, och ledning 3–1 i paus, blev det inga tre poäng för Hammarby IF. IF Brommapojkarna kom ikapp och fixade ett kryss. 3–3.– Vi spelade inte vår bästa halvlek efter paus. Vi kan inte acceptera det. Vi måste prata om det. Det är ingen förlust, men det känns som det, säger Pinas.