• 2024-05-05

Messi och Saurez leder Inter Miamis 6-2 MLS-seger över New York Red Bulls | Fotbollsnyheter

Messi och Saurez leder Inter Miamis 6-2 MLS-seger över New York Red Bulls |  Fotbollsnyheter

Messi hade rekord på fem assist och gjorde ett mål, medan Suarez gjorde hattrick i Eastern Conference-vinsten över New York Red Bulls.

Luis Suarez gjorde ett hattrick och Lionel Messi hade otroliga fem assist och ett mål i andra halvlek när ett skenande Inter Miami krossade New York Red Bulls med 6-2 i Major League Soccer.

Tvåmåls-ersättaren Matias Rojas utlöste den andra halvleken från Eastern Conferences ledare Inter efter att New York ledde med 1-0 i paus.

Utan Messi hade Miami fallit till en 4-0-förlust mot Red Bulls i New York i mars, men de mer än hämnades den förlusten med ett skoningslöst rivningsjobb i andra halvlek på lördagen.

Messis fem assist, som alla kom under andra halvlek, är ett nytt rekord för en MLS-match och han har nu 10 mål och 12 assist på åtta ligamatcher hittills den här säsongen.

Att operera bakom Suarez, Messis passage genom minsta lucka, dra fördel av sin tidigare Barcelona-lagkamrats telepatiska förståelse för hans avsikter, var helt enkelt för mycket för Red Bulls, som kom in i matchen trea i öst.

”Självklart överraskar det vi har sett i dag, för det ser man inte i fotboll”, sa Suarez om Messis fem assist.

”Men som en lagkamrat och någon som känner honom, ingenting förvånar mig med honom,” tillade uruguayanen.

Den 37-årige Suarezs trippel tar hans egen siffra till 10 på 11 ligamatcher för Miami och trots att han inte längre är välsignad med tempo förblir hans dödliga avslut helt klart intakt.

Även om det var den typ av attackerande uppvisning som Miami-ägarna Jorge Mas och David Beckham säkert drömde om när de tog in stjärnparet, fanns det inga tecken på explosiviteten i den inledande halvleken.

Dante Vanzeir hade tagit ledningen för Red Bulls i den 30:e minuten, efter att Wikelman Carmonas skott gick utanför stolpen, efter en fantastisk passning från svenske spelspelaren Emil Forsberg.

Gerardo Martinos Inter saknade intensitet och idéer under de inledande 45 minuterna men tränarens halvtidsbyte förändrade spelet.

Paraguayan Rojas introducerades för andra halvlek och det tog bara tre minuter att slå igenom, samla in en passning från Messi och undvika två försvarare innan han släppte lös en ostoppbar drive från 25 yards.

Messi satte sedan Miami i ledningen när Rojas rånade Carmona och hittade Suarez, som gled bollen till argentinaren, som inte gjorde något misstag.

Den åttafaldige Ballon d’Or-vinnaren blev sedan leverantör igen när han splittrade New York-försvaret med en briljant genomboll till Rojas, som skickligt slog över den framryckande Carlos Coronel.

Suarez hattrick kom sedan inom loppet av 12 minuter – han hittade först målet när Messi chippade in en boll från höger och uruguayanen hakade in en volley.

Det var lekplatsgrejer minuter senare när Suarez spelade en etta-tvåa med Messi och sedan petade hem till 5-1.

Messi var återigen skaparen av Miamis sjätte, som Suarez vände in från nära håll från de snävaste vinklarna.

”Hans partnerskap [Messi] och Luis [Suarez] i andra halvlek fungerade mycket bra, som i gamla tider … De var väldigt inflytelserika i spelet, sa Martino.

New York fick en sen tröst i slutsekunderna med en straff från Forsberg.