• 2024-08-24

Manchester Citys blixtkross – tre mål på tre minuter | Premier League

Erling Haaland har direkt visar att målformen från förra säsongen håller i sig. Foto: IMAGO/ANDREW YATES / IMAGO/SPORTIMAGE WWW.IMAGO-IMAGES.DEKevin De Bruyne jublar efter sitt mål som betydde 2–1. Foto: IMAGO/ANDREW YATES / IMAGO/SPORTIMAGE WWW.IMAGO-IMAGES.DENykomlingen Ipswich såg till att skaka om regerande Premier League-mästarna en aning.Redan i den sjunde minuten kom 0–1 genom Sammie Szmodics som rakade in bollen via målvakten Ederson.Grabbarna i de ljusblå tröjorna i hemmapremiären på Etihad Stadium ryckte dock bara på axlarna.Erling Haaland inledde pangpangandet i minut 13 med en straff (som krävde VAR-granskning). Endast en minut senare gjorde Kevin De Bruyne 2–1 med vänstern. Detta efter att Savinho snott åt sig bollen från Arijanet Murić, Ipswichs målvakt.Ipswich kollaps var total när Erling Haaland kom fri och lirkade in 3–1-målet i den 16:e minuten.Tre mål – på tre minuter och elva sekunder för Manchester City – innebar att matchen alltså var avgjord efter en dryg kvart.– Det är en målfest och vi har bara spelat i 16 minuter. City leder med 3–1. Publiken sjunger Haalands namn, sade Lyndsey Hooper i Sky Sports.Gary Rose i BBC gav sin syn på målbombardemanget.– Ipswichs supportrar har nu upplevt det bästa och det sämsta med Premier League inom loppet av några minuter. De har gått från total lycka efter att ha tagit ledningen mot Manchester City. För att sedan få ett VAR-beslut mot sig och sedan hamna i underläge, konstaterade Rose.Andra halvlek rullade på i ganska beskedligt mak. I den 64:e minuten var Haaland ytterst nära ett hattrick, men Murić gjorde en reflexräddning från nära håll.Ipswich fick mest försvara sig och jaga boll.I den 88:e minuten bara vände sig Haaland om och skickade i väg ett skott med vänstern.4–1 innebar den 24-årige norrmannens tionde hattrick i Man Citys tröja.LÄS MER: Premium Här är sommarens hetaste övergångarLÄS MER: Manchester City vinner storlagsmötet med ChelseaLÄS MER: Premium Ranking: Här är Premier Leagues snyggaste tröja