• 2024-07-19

Malmö FF vinner mot Sirius efter jättedramatik | Allsvenskan

Efter 1–2-förlusten mot Mjällby senast hoppades Malmö ta revansch i fredagens bortamöte med Sirius på Studenternas.Men det var hemmalaget som spräckte nollan. Slarv i hemmaförsvaret gjorde att bollen studsade till Leo Walta och finländaren prickade in 1–0 i den 34:e minuten.Strax före paus skulle det bli ännu värre för skåningarna.Malmö-målvakten Ricardo Friedrich kastade ut bollen rakt till Sirius Adam Vikman som enkelt gjorde 2–0 i öppen kasse.– Det är en jättetavla från Ricardo Friedrich… Jösses Friedrich, jösses Malmö, en gåva precis innan paus, säger Max-kommentatorn Jonas Dahlqvist och fortsätter:Stjärnan sågade lagets insatsI halvtidsintervjun var MFF-stjärnan Sebastian Nanasi besviken på lagets insats.– För dåligt från vår sida. Vi kommer inte upp i nivå alls, det är allt jag har att säga, säger han i Max.Samme Nanasi skapade sedan lite nerv när han servades av Taha Ali och reducerade till 1–2.Malmö skulle också hitta en kvittering. Ett riktigt drömanfall slutade med att Hugo Bolin rullade in 2–2 i den 72:a minuten.MFF-tränaren Henrik Rydström menar att halvtidssnacket blev avgörande.– I halvtid, för vår del, vinner vi matchen i halvtid. Hur vi hanterade den. Jag sade några saker. Men spelarna accepterade att vi låg under. Det är lätt att skylla ifrån sig, inte vilja spela andra halvlek och skämmas.Galen dramatik i avslutningenAllt talade för att Malmö skulle fullborda vändningen med ett sent segermål.Men 3–2-målet kom åt andra hållet.En Sirius-kontring skapade ett inläggsläge där inbytte Joakim Persson nickade bollen i ribban. Liggande sparkade han sedan in sin egen retur.Det var inte över där. Samtliga tre poäng skulle gå till Malmö.– Man är jättebesviken. Det blir hem och tycka lite synd om sig själv nu, säger Sirius Noel Milleskog.Först höll sig inhoppande Isak Kiese Thelin på bortre stolpen och kvitterade till 3–3 i den 83:e minuten.Avslöjar oväntade smeknamnetTre minuter senare dundrade backen Nils Zätterström in 4–3 med ett vackert vänsterskott i krysset.– Det är helt fantastiskt att få avgöra en match när vi har kämpat i 90 minuter, säger matchhjälten.Du är inte van målskytt, visste inte vad du skulle göra?– Ja, jag visste inte vad jag skulle göra. Jag bara sprang runt. Jag har inte gjort mål på typ tre år.– Det är det man har drömt om. Att komma in och avgöra en sån här match. Jag kommer aldrig glömma det.Zätterström har fått ett ovanligt smeknamn av sin tränare Henrik Rydström.Varför kallar du honom för Röjar-Ralf?– Jag ska inte säga att han ser ut som Röjar-Ralf. Men han är välväxt. Det ser ut som att han är bland småttingar. Han förstår inte alltid hur stark han är, säger Rydström.Själv menar Zätterström att är lite bättre än den tecknade figuren.– Jag tror han (Rydström) sade en smart Röjar-Ralf. Det är väl lite plus på det.Malmö toppar allsvenskan, sju poäng före Djurgården med två matcher fler spelade.