• 2024-08-24

Malmö FF får en drömstart mot Kalmar | Allsvenskan

Erik Botheim. Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅNErik Botheim. Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN Foto: Patric Söderström/TT / PATRIC SODERSTROM / TT NYHETSBYRÅN Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅNMalmö FF gjorde som mot IFK Norrköping och roterade friskt i startelvan inför bortamötet med krislaget Kalmar FF.Ordinarie spelare som Nils Zätterström, Jens Stryger Larsen och Isaac Kiese Thelin fick från bänken se serieledaren rivstarta. Redan efter någon minut var Hugo Bolin nära att rulla in 1-0 efter fint kombinationssspel.Paraden från Samuel Brolin var minst lika fin.Men bortamålet skulle inte dröja längre.– Vi kommer fel och jag får fundera på varför det blir så. Det blir väldigt rörigt. Det är klart vi är besvikna och tycker det är mindre bra att vi inte vinner, säger Malmö-tränaren Henrik Rydström i Max.Botheim målskytt mot KalmarI den åttonde minuten tilldömdes man en straff efter att ett inlägg tagit på en hemmaförsvarares hand. Erik Botheim rullade sen säkert in ledningsmålet från elva meter.Botheim har slitit med målskyttet under en längre tid och var i förra omgången i fokus efter att han avgjort mot IFK Norrköping. Eller var det Lasse Berg Johnsen?Botheim var övertygad efteråt om att han snuddat bollen med hårtopparna, men målet tilldömdes landsmannen Berg Johnsen.Målet mot Kalmar var Botheims tionde i allsvenskan den här säsongen.I den andra halvlekens upptakt skulle Kalmar svara.Melker Hallberg kvitterade med en välplacerad bredsida.– Riktigt bra gjort av Hallberg. Svårt tekniskt nummer som han gör briljant, säger experten Nordin Gerzic i Max. Talangen räddade poäng sent2–1 skulle också komma. Allsvenskans nästjumbo chockade serieledaren när Vince Osuji fullbordade vändningen i den 64:e minuten.I den 77:e minuten var det Malmös tur att komma tillbaka. Hugo Bolin skickade in 2–2 i krysset.– Ett otroligt avslut. En ruggig prestation, säger Gerzic.Malmö gick sedan för ett segermål men fick nöja sig med en poäng. Ner till Djurgården och Hammarby har Skånelaget tio poäng.Kalmar är näst sist i allsvenskan, två poäng före Västerås och två bakom Värnamo.– Vi ligger under tidigt och får kämpa för att komma in i matchen. Sett till helheten är vi bra i början på andra halvleken, sedan kvitterar Malmö och det är surt men absolut nöjd med en poäng, säger KFF:s tränare Stefan Larsson i Max.