• 2024-09-04

Linköping föll i Champions League-kvalet | Champions League

Linköping hade fördelen av hemmaplan i kvalet till Champions League. I semifinalen av veckans kvalomgång ställdes LFC mot Sparta Prag. Den första halvleken var mållös, men i den 48:e kunde Angela Beard ge Linköping ledningen.Den stod sig i 20 minuter. Sedan gjorde LFC ett självmål och det oavgjorda resultatet stod sig matchen ut. I slutet av den första förlängningskvarten gjorde gästerna 2-1. Och i den andra drogs rullgardinen ner rejält för Linköping. Då rev Noor Eckhoff ner en Pragspelare i straffområdet. Domaren pekade på straffpunkten och visade LFC-spelaren rött kort. Straffen förvaltades väl av gästerna och matchen slutade 3-1 till Sparta Prag.En missräkning för Linköping som spelade med en spelare mer på planen i stora delar av matchen.