• 2024-08-27

Inget CL för Malmö efter kaptenens straffmiss: ”Inte tillräckligt bra” | Champions League

Henrik Rydström, tränare Malmö. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅNJens Stryger Larsen. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅNMalmö hade ett tufft utgångsläge inför matchen mot Sparta Prag i Tjeckiens huvudstad.Dubbelmötet i Champions Leagues sista kvalomgång inleddes med en tjeckisk bortaseger med 2–0.Sparta Prag fick en jättemöjlighet att ta död på all spänning i den första halvleken.Efter stök på en hörna tilldömdes hemmalaget straff.– Det är nästan som att domaren bara ville blåsa den här straffen så fort han såg kontakten… Den är för billig, säger Viaplay-experten Bojan Djordjic.Fram klev förre Malmö-stjärnan Veljko Birmancevic och sköt – högt över.– Jag tycker straffen är feldömd. Det skapas någon slags rättvisa här, säger Djordjic.Kaptenen brände: ”Var 100 procent säker”Kort senare var det Malmös tur att få chansen från elva meter.Lagkaptenen Anders Christiansen gjordes ner och tog själv hand om straffen.Men inte bättre än att Sparta-målvakten kunde rädda, och 0–0 stod sig.– Vilken möjlighet för Malmö. Bättre chans kommer du inte få…. Jag var 100 procent säker på att han skulle göra mål. Straffen är inte tillräckligt bra, säger Djordjic.Ytterligare en straffspark skulle slås.I den 80:e minuten fällde Gabriel Busanello en hemmaspelare och Lukas Haraslin sköt stensäkert 1–0.Kort senare fintade samme Haraslin upp hela MFF-försvaret och serverade Albion Rrahmani öppet mål till 2–0.Malmö får därmed nöja sig med spel i Europa League.