• 2024-08-27

Helsingborgs supersvit intakt efter hattrickshow | Superettan

Det var en riktig så kallas sexpoängsmatch på tisdagskvällen på Borlänge energi arena när Brage ställdes mot Helsingborg.En seger skulle föra ett av lagen ett steg närmare ett allsvenskt kontrakt nästa säsong (även om tio omgångar återstår).Första halvlek tillhörde Helsingborg som kunde gå till pausvilan med en tvåmålsledning.Båda målen av Taylor Silverholt. Det första i den 36:e minuten på en ytterst vacker nick intill Viktor Frodigs vänstra stolpe.Precis före halvlekens slut fick HIF en straff när Thomas Rogne dragits ner i samband med en hörna. Silverholt satte den lika elegant som nicken tio minuter tidigare.Brages match – HIF gjorde målI den andra halvleken gick Brage verkligen allt för att komma i kapp.Dalmasarna fixade läge efter läge – bland annat var tidigare HIF:aren Amar Muhsin nära flera gånger.I stället kunde Silverholt fullborda sitt hattrick. I matchminut 77 kom 0–3 när en Brageförsvarare förlorade bollen till framrusande helsingborgare. Den hamnade till slut hos Silverholt, som tämligen enkelt kunde stänga matchen.– Helsingborg är otroligt effektivt på de chanser de får, säger expertkommentatorn Adelisa Grabus i Max.Han har nu gjort nio mål i superettan. Helsingborg har sju raka matcher utan förlust.Laget är efter segern tvåa i tabellen med 36 poäng – två bakom ledande Landskrona.Men sedan skuggas de av Degerfors (35 poäng), Sandviken (34), Öster (33) och Brage (32).