• 2024-09-13

Hammarby krossade Brommapojkarna | Damallsvenskan

Matchen på Grimsta IP hade knappt hunnit börja när Cathinka Tandberg gav Hammarby ledning. Då var matchen tre minuter gammal.Bara sex minuter senare var det dags för nästa norska att göra mål för Hammarby. Då ökade nämligen Julie Blakstad på till 2–0. En drömstart för Hammarby.I slutminuterna av första halvlek ökade Cathinka Tandberg på till 3–0 med sitt andra mål för kvällen. Och det målet var inte vilket som helst. Tandberg snappade upp bollen på BP:s planhalva och sköt från 45 meter – i mål. Matchen slutade 5–0 till Hammarby efter att Emma Westin och 17-åringen Smilla Holmberg gjort matchens sista två mål i matchens slutskede. I och med segern studsar Hammarby tillbaka upp på vinnarspåret efter förlusten mot Kristianstad i förra omgången. Hammarby går nu upp som tvåa i damallsvenskan bakom suveräna serieledaren Rosengård. Redan på lördagseftermiddagen har Häcken chansen att ta tillbaka andraplatsen när laget från Hisingen möter Norrköping på bortaplan.