• 2024-07-28

Galna matchen – Australien vann efter fyra raka mål | OS 2024

Galna matchen – Australien
vann efter fyra raka mål | OS 2024

Australien var illa ute med 35 minuter kvar att spela av matchen mot Zambia under söndagskvällen. Zambias Barbara Banda hade smällt in ett hattrick och hennes landsmaninna, Racheal Kundananji, hade gjort två mål. Efter premiärförlusten mot Tyskland såg chanserna att ta sig vidare från gruppspelet allt mindre ut för Tony Gustavssons lag. Men ”Matildas” stod för en sällan skådad vändning. Viftade vilt efter segermåletMed fyra raka mål vändes 2–5 till 6–5. Steph Catley och Michelle Heyman svarade för två mål vardera. Sistnämnde Heyman gjorde målkalasets sista balja när hon i matchens sista ordinarie minut fullbordade vändningen. Tony Gustavsson firade vilt efter ledningsmålet som nu bäddar för en spännande avslutning av gruppspelet. Australien står på tre poäng inför gruppspelets sista omgång, där laget ställs mot en av förhandsfavoriterna USA.