• 2024-09-01

Galen tillställning mellan BP och Elfsborg – domaren i fokus | Allsvenskan

BP tog emot Elfsborg under söndagseftermiddagen. Det bjöds på ett par riktiga fullträffar, redan i den första halvleken. Adam Jakobsen hittade, med en perfekt avvägd genomskärare, Nikola Vasic som med likvärdig precision överlistade Isak Pettersson i Elfsborgs mål. Rami Kaib ville överträffa konststycket och smackade dit 1–1 med en klockren volley. Glädjen för Boråslaget blev kortvarig. ”Står och sover”Alex Timossi Andersson nickade in 2–1 efter ett passivt försvarsspel från gästerna.– Försvarsmässigt så står laget och sover, säger kommentatorn Petter Barrling i Max. Elfborg kvitterade återigen, från straffpunkten denna gång. Michael Baidoo gjorde inga misstag från elva meter.– Vi jobbar hela veckan, så tar ni tre poäng ifrån oss hörs, BP:s tränare Olof Mellberg säga till fjärdedomaren.Fjärdedomaren svarar då varpå Mellberg utbrister: ”Sluta, du vet ju om det själv”. Barrling ställde sig frågande om duellen mellan Niklas Hult och Timossi Andersson borde ha lett till en straff. – Timossi går in klantigt. Men han sparkar efter bollen och jag tror inte att han träffar hans ben, i vare sig inte på det sätt att de lämnar marken så som de gjorde.”Mycket märkligt”Alexander Jensen gav sedan BP ledningen åter i den 86:e minuten. Men märkliga scener utspelade sig i samband med målet. Ludvig Fritzon blev nämligen avvinkad för offside. Något som huvuddomaren Adi Aganovic blåste för i förstaläget. Därefter begav han sig ut till sidlinjen och diskuterade beslutet med sin linjedomare. Efter en stunds överläggande upphävde Aganovic offsidebeslutet och dömde mål för BP. – Aganovic blåser för 3–2. En mycket märklig situation konstaterar Barrling. På tilläggstiden stötte sedan Simon Hedlund in Elfsborgs tredje kvittering för eftermiddagen. Matchen slutade 3–3.