• 2024-08-17

Fredrik Ljungbergs domarilska: ”Har ingen förståelse för fotboll” | Premier League

Fredrik Ljungberg är ikon i Premier League. Foto: EMMA WALLSKOG / BILDBYRÅNDet var efter en situation med Southamptons Ben Brereton Diaz som Fabian Schär skulle få lämna planen i förtid.Newcastle-backen fick en tryckare i ryggen efter avblåsning, och reagerade genom att sätta sitt huvud mot Brereton Diaz panna.Domaren Craig Pawson tog upp det röda kortet i den 28:e minuten.Och i Viaplays halvtidsstudio rasade man mot utvisningen.– Väldigt, väldigt, väldigt hårt dömd. En uppenbar provokation och det är huvud mot huvud, mer än så det inte, säger experten Jonas Olsson och fortsätter:– Väldigt dålig känsla av domaren.Ljungbergs ilska: ”Så jävla trött på det”Han får medhåll av Fredrik Ljungberg.– Jag är så jävla trött på sådant här. Jag orkar inte. Det här är fegt. Trycker honom i ryggen när han inte kan försvara sig och slänger sig sedan som en Hollywood-skådis. Domaren har ingen förståelse för fotboll när han ger rött kort, säger Ljungberg.Trots det numerära underläget vann Newcastle matchen.Alexander Isak spelade fram Joelinton som satte 1–0 strax före paus. Det blev det enda målet.Newcastles andre svensk Emil Krafth byttes in i samband med utvisningen.