• 2024-08-18

Enkel seger för Häcken i huvudstaden | Allsvenskan

BP tog emot Häcken under söndagseftermiddagen. Det förra mötet lagen emellan i allsvenskan blev en riktig målfest. Då, den 15:e april, vann Häcken slutligen med 4–3 efter en svängig tillställning i Göteborg. Nu hade mötet vänt till Stockholm. Klara siffrorMen det var än en gång Häcken som drog det längsta strået. Mikkel Rygaard gav bortalaget ledningen i slutet av den första halvleken. Kort efter paus utökade Ali Youssef för gästerna, som aldrig släppte greppet om matchen efter det. Med tio minuter kvar av ordinarie tid satte Amor Layouni spiken i kistan för Häcken. Den falubördiga anfallaren rundade Fabian Mrozek i BP:s mål och rullade in 3–0.Nikola Vasic gjorde ett tröstmål för hemmalaget när han störtade fram och tryckte in 3–1.Målet innebar att Vasic klev upp i delad skytteligaledning i allsvenskan på tolv mål än så länge denna säsong. – Han är helt ostoppbar för tillfället, säger kommentatorn Stefan Lissol efter Vasic tolfte mål. Matchen slutade 1–3.