• 2024-07-18

Elfsborg vidare i Europa League efter vansinnessparken | Allsvenskan

Foto: ALEX NICODIM / BILDBYRÅN Foto: ALEX NICODIM / BILDBYRÅNDet var efter knappa kvarten som bollen såg ut att rulla till inkast.Då hamnade Pafos högerback João Correia i duell med Elfsborgs Arber Zeneli.Efter en VAR-granskning sågs Correira sparka Zeneli i magen – och domaren visade rött kort.Boråsarna tackade genom att sätta 1–0 i den 23:e minuten genom Timothy Ouma.Pafos skulle dock inte ge sig riktigt så enkelt. Ett snabbt kvitteringsmål sedan Sebastian Holmén nickat bollen i egen kasse, och ett till strax före paus gav hopp om en osannolik vändning.Motståndet klartEtt hopp som grusades fort.I den andra halvleken gick Elfsborg ifrån rejält. Michael Baidoo kvitterade i den 47:e minuten och bara en minut senare satte Andri Fannar Baldursson 3–2.Jalal Abdullai fyllde på till 4–2 innan Arber Zeneli fastställde slutresultatet till 5–2 i matchens slutskede.Elfsborg är därmed vidare till den andra kvalomgången med sammanlagt 8–2.Där ställs man mot Sherrif Tiraspol från Moldavien.