• 2024-08-22

Elfsborg vann första mötet med Molde i EL-kvalet | Allsvenskan

Elfsborg fick en drömstart på playoffet till Europa League. Borta mot norska Molde tog man en viktig seger i det första av två möten. Redan i den 15 minuten serverades Ahmed Qasem av Michael Baidoo i straffområdet och placerade in 1–0 säkert. Elfsborg hade sedan ytterligare en boll i nät genom Ibrahim Buhari. Men precis innan blåste domaren av eftersom han ansåg att Moldes målvakt Albert Posiadala blivit störd. Qasems mål blev det enda och slutresultatet skrev till 1–0. Därmed har man nu ena foten i Europa Leagues huvudturnering när dubbelmötet nu vänder hem till Sverige. Vinnaren i dubbelmötet är vidare och där väntar minst åtta matcher. Det skulle grovt räknat betyda intäkter på runt 100 miljoner kronor, varav 50 är garanterade från Uefa. Elfsborg har dock redan säkrat en plats i Conference League. Frick inbytt – och utbyttDet enda orosmolnet för Elfsborg är att anfallaren Per Frick tvingades lämna planen efter bara en kvart. Han blev inbytt mot målskytten Qasem i den 62 minuten men blev plötsligt sittandes i straffområdet och tog sig för baksidan. In kom i stället nyförvärvet från Danmark, Emil Holten. För två år sedan möttes lagen i kvalet till Conference League. Då vann Molde det första mötet på hemmaplan med 4–1. Returmötet lagen emellan spelas den 29 augusti på Borås arena.