• 2024-08-11

Elfsborg sänkte Gais efter utbrottet | Allsvenskan

Niklas Hult var irriterad i paus. Foto: MaxAhmed Qasem blev utvisad i den andra halvleken. Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅNElfsborg fick en kanonstart på matchen och tog tidigt ledningen genom Michel Baidoo efter pass från Niklas Hult.Gais var rejält tillbakatryckt under inledningen men i lagets första läge i matchen kom kvitteringen då Alexander Ahl Holmström nickade in 1–1 på hörna.Precis före hörnan hade Elfsborg ett inkast. Men domaren ansåg att laget kastade det från fel plats vilket resulterade i att Gais i stället fick kasta. Något som Niklas Hult är oerhört irriterad över.– Jag ska inte säga för mycket. Men jag har spelat fotboll sen jag var tre-fyra år. Jag har aldrig varit med om att de får göra mål på det anfallet när det är vi som har inkast. Sjukaste jag varit med om, säger han till Max i pausintervjun.”Det här var nog det värsta jag sett”Han är särskilt irriterad eftersom stora delar av Elfsborgslaget stod inne i offensivt straffområde och väntade på ett långt inkast. – Vi alla går in i straffområdet för att han kastar från halva plan. De kan ju inte få ett kontringsläge. Sen blir det hörna och mål, det är fan helt sinnesjukt. Han fortsätter:– Jag har spelat i Grekland i fyra år och det var mycket konstiga domslut men det här var fan det värsta vi har sett.I minut 30 återtog Elfsborg ledningen tack vare ett självmål.Dubbla utvisningarI andra halvlek hettade det till på planen flera gånger om. Bland annat blev Elfsborgs Ahmed Qasem utvisad i den 66:e minuten efter att två gånger på kort tid om ha stämplat Axel Norén.På tilläggstid fick även Gais målvakt Kees Sims syna det röda kortet. Detta på grund av att han tog med hand på mittplan i samband med en Elfsborg-kontring.Trots en tydlig Gais-forcering i slutskedet lyckades Elfsborg stå emot och vinna med 2–1 och även kliva förbi Gais i tabellen upp på en femteplats.