• 2024-08-19

Djurgården kollapsade mot Brommapojkarna | Damallsvenskan

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅNJohanna Svedberg fullbordade BP:s vändning till 2–2 mot Djurgården. Foto: ViaplaySedan avgjorde Sara Olai på stopptid för BP. Foto: ViaplayDjurgården gjorde både 1–0 och 2–0 innan halvtimmen var spelad på Stockholms stadion. Louise Hvarfner spräckte nollan och japanskan Shinomi Koyama utökade. Sen var det slut på målgörandet för Djurgården. I stället var det BP som fick i gång målproduktionen. Först reducerade Tuva Ölvestad med ett pangskott tidigt i första halvleken. – Jag försökte bara ta i och skjuta. Jag tror jag var frustrerad efter den första halvleken och tänkte: ”Skit i passningen och skjut”, säger Ölvestad i Viaplay. I matchminut 78 kom kvitteringen. Nyförvärvet från Linköping, Johanna Svedberg, assisterades av Ölvestad och skickade in kvitteringen i sin första seriematch för BP. Avgjorde i sista minutenI den absoluta slutminuten kom också ett segermål för BP när den tidigare Djurgårdsspelaren Sara Olai serverades av Ölvestad och satte dit 3–2. Tung debut för Djurgårdsstjärnorna Pauline Hammarlund och Mimmi Larsson som båda anslöt till Stockholmsklubben under sommaren och gjorde sin första start.– Vi ger bort matchen och blir för bekväma, säger Hammarlund. Segern var den första sedan den 19 maj för BP som tar viktiga poäng i bottenstriden och ligger nu på en tiondeplats med 16 inspelade poäng. Djurgården ligger sexa med 20 pinnar.