• 2024-08-27

Christiansen brände drömläget: ”Förfärlig känsla” | Fotboll

Anders Christiansen. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅNAnders Christiansen. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅNMalmö FF fick en tung start i CL-kvalet mot Sparta Prag. Hemmalaget tilldelades straff. Men till bortafansens glädje sparkade den tidigare MFF-spelaren Veljko Birmancevic bollen högt över ribban.  Bara minuter senare fick MFF ett drömläge att komma in matchen. Anders Christiansen puttades omkull i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Sedan tidigare var det överenskommet att lagkaptenen skulle ta straffen. Men han tvekade in i det sista. – Först sa jag till Isaac (Kiese Thelin) att han skulle ta den, men jag ville heller inte undfly det ansvar jag blev tilldelad. Så jag ångrade mig och tog straffen, berättar Christiansen. Dansken slog bollen till vänster. Målvaken gick åt samma håll. Mardröm för Malmö FF – och Anders Christiansen. – Det är lite det vi pratade om i går, att göra det första målet och komma in i halvtid med en ledning. Och lägga taktiken efter det. Så absolut, det är tungt. Det är en tung miss. Det är en förfärlig känsla just nu. Christiansen sumpade straff: ”Det gör ont”– Jag missade straffen och så klart det gör ont. Det blir en lång natt, men jag kommer nog resa mig. Christiansen tänkte placera bollen i mitten, men ångrade sig i sista sekund. – Jag vet inte om det är bra eller dålig straff. I den sista sekunden tänkte jag placera den i mitten av målet, men jag höll mig till den ursprungliga planen. Den misslyckades tyvärr, men det är inte så mycket att göra nu tyvärr. Det är klart det gör ont. Jag tar ansvaret för det. Efter 45 minuter var ställningen 0–0. I den andra halvleken spräckte Sparta Prag MFF:s Champions League-dröm genom att både göra 1–0 för att sedan fastställa resultatet 2–0. – Vi sätter oss i ett svårt utgångsläge när vi förlorar på hemmaplan. Känslan är att de har mer kvalitet än vad vi hade. Det får vi jobba på. Jag tycker vi inte är så långt ifrån ändå, säger Christiansen. Nu väntar i stället Europa League. – Det är klart att det är en besvikelse att inte komma till Champions League. Det gör ont. Men vi har en fantastisk höst framför oss ändå. Sparta Prag vann dubbelmötet med totalt 4–0.