• 2024-08-17

Botheim (?) hjälte när MFF slog Norrköping | Allsvenskan

Botheim (?) hjälte när
MFF slog Norrköping | Allsvenskan

Foto: Anders Bjurö/TT / TT NYHETSBYRÅN Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅNIFK Norrköping tog ledningen efter 21 minuter, men Peking-glädjen skulle dock bli kortvarig. Nio minuter senare kom kvitteringen från MFF, då lagkaptenen Anders Christiansen skickade in 1-1 med vänsterfoten.Danskens andra allsvenska mål för säsongen.Malmö FF pressade på i den andra halvleken och ledningsmålet kom också i den 78:e minuten då Erik Botheim nickskarvade in Lasse Berg Johnsens inlägg.Eller gjorde han det?– Han sa att det var en liten touch, men det säger väl Lasse att det inte… Det här var ytterligare ett steg framåt. En anfallare kommer alltid bedömas på hur många mål man gör. Men det jobbet Erik gör, finns otaligt med situationer i första halvlek där han löper och skapar ytor, säger MFF-tränaren Henrik Rydström.Stjärnan om spökmålet: ”Jag var på den pyttelite”Anfallaren var väldigt tydlig i sitt firande och pekade mot sitt huvud för att bedyra sin påverkan.– Jag tror inte att Botheim är på den, men det är 2-1 till Malmö, säger kommentatorn Petter Barrling.Efter matchen försökte Lasse Berg Johnsen och Erik Botheim reda ut det hela.– Det är möjligt att han var på den. Och Erik förtjänar ett mål. För att vara ärlig, vi bryr oss inte vem som gjorde mål. Det viktiga är att vi vinner, säger Berg Johnsen till Max.För Erik Botheim var det nog lite viktigare.Han hade nämligen inte gjort mål i allsvenskan på en halv evighet.– Jag vill så klart göra mål i varje match, men jag har kommit till lägen och inte varit lika skarp som förra vintern. Jag stressar inte så mycket över det, det viktigaste är att vi vinner matcher och gör mål. Vi har väldigt många som kan göra mål och det är en stor styrka.Botheim var också tydlig gentemot domaren ute på planen. Det var han som gjorde målet.Jonas Dahlquist på Max synar dock den norske anfallaren.– Gud, vad han ljuger, Botheim. Titta på bilderna, det är Berg Johnsen som gjorde det.Det bryr sig inte norrmannen nämnvärt mycket om.– Ja, då får han tycka det.