• 2024-08-20

Bodö/Glimt på väg mot Champions League | Fotboll

Bodö/Glimt gör succé i den norska ligan och har gjort ett starkt avtryck i Europa under de senaste säsongerna. Nu är klubben från staden nio mil norr om polcirkeln på väg mot nya historiska framgångar – Champions League-avancemang. Efter att ha besegrat serbiska Röda Stjärnan på hemmaplan i den första playoff-matchen är man bara en seger från gruppspel i turneringen – vilket klubben aldrig tidigare lyckats med. Avgjorde med drömmålMatchen inleddes med en mållös halvlek men tidigt i slutakten smällde det för norrmännen. Först gav Odin Lurås Björtuft laget ledningen i den 52 minuten och bara tio minuter senare rasslade nätet på nytt. Isak Määttä fick bollen utanför straffområdet och knorrade in 2–0-målet i bortre burgaveln bakom Röda Stjärnans målvakt. – Vilken träff! Som han böjer dit den där, säger Henrik Strömblad i Viaplay. Kort därpå reducerade Röda Stjärnan och matchen slutade 2–1. Nu väntar ett returmöte i Serbien där dubbelmötet ska avgöras. Skulle Bodö ta sig vidare blir de första norska lag i turneringen på 17 år.