• 2024-09-18

Gais blåsta (?) på mål mot Malmö FF: ”Ser ut att vara godkänt” | Allsvenskan

Offside-linjen vid Gais bortdömda mål. Foto: Max Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅNGais pressade hårt och högt från första minut och högg likt kobror varje gång en MFF-passning inte satt precis på foten. Redan i andra minuten nådde hemmalaget fram till ett läge som borde betytt 1-0 men Mervan Celik nickade Axel Henrikssons inlägg utanför bortre stolpen trots att han var helt fri vid den.Innan tio minuter var spelade hade Celik fått in bollen i mål. Gustav Lundgrens inlägg var otvivelaktigt och Celiks avslut likaså men inte domarteamets offsidebeslut.Assisterande domare lyfte flaggan, huvuddomare Victor Wolf underkände målet men reprisbilderna visade att MFF-försvararen Nils Zätterström troligtvis upphävde offsiden med en tå eller två.– Jag sa det till domaren också att ”när jag väl gör mål, då dömer du bort det. Det skulle bli mitt första mål. Fan domaren!” Då log han lite. Han var också tveksam till beslutet de tog, säger Mervan Celik om situationen.”Det ser onside ut – eller hur?”Efter matchen får han se en repris av händelsen.– Nej fan. Kolla han där!Celik pekar på Nils Zätterström.– Det ser onside ut ju. Eller hur?Lagkamraten Axel Henriksson är inne på samma linje.– Jag har sett den i efterhand och den är tight alltså. Jag tror han är på rätt sida, men det är väl tio centimeter liksom så man fattar att den kan vara klurig för domarna. Men det suger, så klart, säger han.MFF nära mål i andraI andra halvlek lyckades MFF bättre med att skapa chanser och det främst genom att skicka upp Pontus Jansson på fasta situationer. Som allra närmast kom mittbacken när hans nick styrdes upp i ribban av Axel Norén efter knappt en timmes spel.Samtidigt fortsatte Gais försöka framåt. Axel Henrikssons distansskott i den 63:e minuten var nära att ställa till problem för MFF-målvakten Ricardo Friedrich.Och Gais målvakt Mergim Krasniqi hade fått problem med Lasse Berg Johnsens skott i den 80:e minuten om det inte gått ett par decimeter utanför stolpen.På tilläggstid utbröt vilt jubel i Göteborg när Chovanie Amatkarijo stänkte in bollen i nät men segersången fastnade i halsen på hemmasupportrarna när det, den här gången tveklöst korrekt, vinkades av för offside.Rydström: ”Aldrig hänt”Både Krasniqis och Friedrichs nollor förblev intakta och lagen lämnade därmed matchen med var sin poäng.– Jag är nöjd och stolt över killarnas uppoffrande spel. Det är inte alla lag som när de möter Malmö vågar tro på sig själva som våra killar gör, säger Fredrik Holmberg.– Vi tvingar våra spelare att spela närmare sitt max. De måste vara påkopplade i varje situation. Det passar oss.Henrik Rydström var desto mindre nöjd efter matchen.– Vi är så klart besvikna över att vi inte vinner, men samtidigt har vi respekt för det jobb ”Fidde” och hans team gör här. Det var kanske inte så vacker fotboll, men fotboll har ju andra beståndsdelar också. Positivt var att vi höll nollan igen. Det är alltid något.Inga skott på mål – har det hänt innan under din tid i MFF?– Den som går i ribban räknas inte som på mål och den gick ju via en Gais-spelare. Den var ju rätt fet i och för sig. Men nej, det har nog inte hänt innan.