• 2024-09-18

Jennifer Falk hyllas efter insatsen: ”Bland de bästa i världen” | Fotboll

Häckens Jennifer Falk stod för en svettig räddning i andra halvlek. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT / TT NYHETSBYRÅN Foto: Björn Larsson Rosvall/TT / TT NYHETSBYRÅNJennifer Falk hade att göra på Bravida arena under onsdagskvällen.I Champions League-kvalet mot Arsenal stod landslagsmålvakten för flera svettiga räddningar som höll Häcken kvar i matchen.Den svettigaste paraden kom i den första halvleken – när storstjärnan Beth Mead nickade från någon meters avstånd. Falk flaxade upp med armarna – och stod för en matchavgörande räddning när Häcken vann med 1–0 mot Londonklubben.– Jag ser att jag inte hinner komma ut och ta den före henne, så jag försöker bara göra mig så stor som möjligt och hoppas på att hon träffar mig. Vilket hon gjorde, så det var bra, säger Falk om räddningen.Mak Lind om Jennifer Falk: ”Det gläder mig extra” Häckens huvudtränare Mak Lind var smått lyrisk över sin målvakts insats.– Jennifer Falk är helt magisk. Att hon lyckas hålla nollan är jävligt starkt. En otrolig målvakt, säger Lind.Mak Lind tillägger:– Det gläder mig extra att hon också är en fantastiskt fin människa, säger Mak Lind efter matchen, säger han.Anna Anvegård: ”Bland de bästa i världen”Häckens anfallare Anna Anvegård stämmer in i hyllningskören.– Hon var superbra som vanligt. Hon kliver fram i de här tuffa och svåra matcherna, säger Anvegård och fortsätter:– Hon visar att hon är bland de bästa i världen. Men det vet vi ju om, vi tränar med henne varje dag – så det är ingen nyhet.Efter matchen fick Jennifer Falk någon form av behandling – men hon ger lugnande besked. Hon står mellan stolparna i returmötet den 26 september.– Vi har skaffat oss ett bra utgångsläge nu. Jag tycker vi gör en bra match i dag och så får vi fortsätta tro på det precis som vi gjorde i dag, säger Falk.