• 2024-08-26

Svenske backen snuvad på hjälterollen | La Liga

Det var en svängig match som publiken på El Madrigal bjöds på.Borja Iglesias gav först bortalaget en tidig ledning, Villarreal kvitterade innan Celta tog ledningen igen.Efter paus var det dags för ”den gula ubåten” att vända på nytt.Först kvitterade Thierno Barry till 2–2 innan ett självmål såg ut att ge hemmalaget segern.Men med bara tio minuter kvar kom Celta runt på kanten och ett välavvägt inlägg hittade Carl Starfelts panna.Swedberg snuvades på hjälterollenDen svenske landslagsbacken nickade bollen i krysset till 3–3 och räddade därmed en poäng åt gästerna från Galicien.Målet var 29-åringens andra i Celta Vigo-tröjan sedan övergången från Celtic inför fjolårssäsongen.Inhoppande Williot Swedberg hade sedan ett par gyllene lägen att stjäla med samtliga poäng men hans avslut gick samtliga rakt på målvakten.Det blev i stället Villarreal som tog hand om segern.I den sista stopptidsminuten fick hemmalaget straff. Dani Parejos försök räddades av bortamålvakten men han slog in returen till 4–3.