• 2024-08-08

Sverige missar OS-final efter förlängningsdrama | OS 2024

Sverige missar OS-final
efter förlängningsdrama | OS 2024

Inledningen på semifinalen handlade egentligen bara om en sak. Målvakterna Johanna Bundsen och Laura Glauser. De båda burväktarna storspelade och efter elva minuters spel hade storpubliken i Lille bara fått se fem mål. Tre för Frankrike och två för Sverige. Ju längre halvleken led kom målskyttet i gång allt mer, bland annat gjorde Sveriges Nathalie Hagman fem raka mål i mitten av halvleken. När signalen för halvtid ljöd ledde Sverige med 12-10. – Ska jag sätta ord på vad jag känner så blir det inga vackra ord. Det är en heroisk insats av tjejerna, säger förbundskaptenen Tomas Axnér.I andra halvlek fortsatte lagen att byta mål med varandra. Sverige hade chansen att rycka lite med två straffkast, men två gånger i rad räddade Frankrikes reservmålvakt Hatadou Sako Nathalie Hagmans skott från sjumeterslinjen. Efter 13 minuter av den andra halvleken utnyttjade Nathalie Hagman och Jamina Roberts ett franskt misstag och kontrade in 20-16, för första gången i matchen ledde Sverige med fyra mål. Bronsmatch mot grannland på lördagMen Frankrike kom tillbaka. Tio minuter senare var det kvitterat när Tamara Horacek gjorde mål från straffpunkten. Då återstod det sju minuter av matchen. – Det känns tomt trots att det är fullt här inne, säger Jamina Roberts i Max.Därefter följdes lagen åt hela vägen till 24-24. Sverige ledde med 25-24 i slutminuten, men med 14 sekunder kvar kvitterade Tamara Horacek och matchen slutade 25-25 efter full tid. I förlängningen var Frankrike det starkaste laget och vann till slut matchen med 31-28.– En av de bästa landskamper vi gjort. Det här gör jävligt ont, säger Axnér.På lördag väntar bronsmatch mot Norge eller Danmark.– Den matchen ska vi vinna. Jag har inte tid att deppa nu och det har ingen annan heller, det ska jag se till, säger Roberts.