• 2024-07-28

Sabovic hjälte – firade framför hemmafansen | Allsvenskan

Bortalaget började bäst i Borås.Nyförvärvet Patric Åslund fick chansen från start och tackade genom att göra sitt första mål för Djurgården när han stötte in 1–0 i den 36:e minuten.– Han tar sig in i den där ytan och det är inte alla som gör det. Han lurar sin försvarare, tar sig in framför och är starkast i den duellen, säger Max-experten Irma Helin Zibanejad.Men Elfsborg skulle svara.1–1-målet strax före paus var en riktig delikatess. Hemmalaget rullade upp rejält och Besfort Zeneli kvitterade med sitt första allsvenska mål.– Det är så vackert spelat av Elfsborg… Zeneli är superkylig när han avslutar. Väldigt, väldigt vackert mål, säger Helin Zibanejad.Ekdal inbytt – och utbyttFörre landslagsstjärnan Albin Ekdal kom in för Djurgården i paus då han ersatte skadade Rasmus Schüller. Det blev dock ett kort inhopp för 35-åringen.Efter bara en kvart haltade mittfältaren av skadad.– Rasmus var inte tänkt att spela så mycket mer. Jag vet inte om han hade ont eller om det bara var lagom där. Albin vet jag inte hur allvarligt det är, säger tränaren Thomas Lagerlöf.Trots det skulle Djurgården få sista ordet. Formstarke Besard Sabovic skickade in 2–1 med knappa kvarten kvar och firade med att skjuta låtsaspistoler framför hemmafansen.”Inte det man älskar direkt”Ett tilltag som straffades med ett gult kort. Sabovic är därmed avstängd och missar nästa match.– Kanske dumt att göra det med flit. Att provocera fram det, säger Helin Zibanejad.Djurgården närmar sig nu Malmö i tabelltoppen efter Skånelagets 0–1-förlust mot Sirius. Stockholmarna är fyra poäng bakom med en match till godo.– Vi vill ju vinna allsvenskan och det är klart man håller koll på de som ligger etta och vill komma ikapp, säger matchhjälten Sabovic i Max.Elfsborg, som hade sex raka segrar under Oskar Hiljemark inför dagens match, ligger sexa.