• 2024-07-27

Nyman matchhjälte efter hyllningen av Hunt | Allsvenskan

IFK Norrköpings tidigare ordförande Peter Hunt, som var aktiv i tolv års tid i föreningen, avled i veckan. Hunt, som bland annat var med när Norrköping vann guld 2015 efter 26 års väntan, gick bort efter en kortare tids sjukdom.Peter Hunt hyllades på lördagen när ”Peking” tog emot Kalmar FF på Platinumcars arena.Detta med både tifo och en tyst minut. Utanför arenan låg tända ljus och blommor i en krans runt en bild på den tidigare ordföranden. Foto: Stefan Jerrevång/TT / TT NYHETSBYRÅNSjälva matchen startade på ett önskvärt sätt för IFK Norrköping.Redan efter 18 minuter höll sig Christoffer Nyman framme och slog in 1–0 målet mot Kalmar FF. Efter en passning som gick genom hela Kalmars mittfält som en smörkniv genom lättsmält smör, avancerade Carl Björk in mot straffområdet och lade in en boll mot mål som Nyman kunde stöta in på returen.Två raka hemmasegrar – lämnar nedflyttningsplatsenIFK Norrköping gjorde i allmänhet en bra match och de flesta väntade nog på att det skulle lossna och bli fler hemmamål.Det skulle komma i den 66:e minuten efter en supercross från Neftati. Med en bra touch fick Nyman med sig bollen i klivet och hittade in bakom Samuel Brolin med en tunnel. Då slog han till med sitt sjunde mål för säsongen.Mot slutet fick Norrköping straff, men den missade Nyman som därmed inte fick göra hattrick. Matchen slutade 2–0 och det innebar hemmaseger för andra matchen i rad och fjärde gången totalt i allsvenskan 2024. Tre poäng innebar också att Norrköping gick upp på negativ kvalplats och klev förbi Kalmar FF.