• 2024-07-25

Hümmet stor hjälte för Djurgårdens IF | Fotboll

Hümmet stor hjälte
för Djurgårdens IF | Fotboll

Deniz Hümmet blev stor matchhjälte mot Niederkorn. Foto: Oscar Olsson/TT / OSCAR OLSSON / TT NYHETSBYRÅNDjurgårdens IF fick en smakstart på kvalspelet i Europa Conference League hemma mot FC Progres Niederkorn från Luxemburg. Redan i den 21:a minuten smällde det.Gustav Wikheim bröt sig loss centralt i planen och sköt in ledningsmålet i målvaktens vänstra hörn till 1-0, och drömstarten var ett faktum.– Kul att få göra mål. Bra resultat och match, vi ska försöka hålla i det här. Det blir säkert en tuff bortamatch, men vi behöver vara på topp, säger Gustav Wikheim.Sex minuter senare var det dags igen för nätrassel.Bekväm segerEfter ett fint förarbete av Oskar Fallenius i straffområdet, kunde Deniz Hümmet placera in 2-0 i öppet mål.I den 61:a minuten kom Hümmets andra mål för kvällen. Niederkorns målvakt Eldin Latik släppte en retur rakt ut, på Fallenius distansskott, och anfallaren tryckte in 3-0.– Otroligt nöjd med målen. Jag måste bli bättre på det, de enkla målen, och att vara på rätt plats, så därför är jag extra glad, säger Hümmet.Hur glad är du över säsongen?– Otroligt glad. Jag har gjort det hårda jobbet och jobbat på minsta detalj i rörelser. Det är kul att det betalar sig på planen.Hümmet tycker att matcherna i Europa skiljer sig mot hur det ser ut i allsvenskan.Hoppfulla inför returen– Domarna är annorlunda och uppladdningen. Man känner att det är mer på spel, både på gott och ont, så det gäller att hitta balansen. Minsta detaljen kan bli avgörande.Därmed hade Stockholmsklubben skaffat sig ett utomordentligt utgångsläge inför returen. Djurgården kontrollerade matchen fullständigt, och passade på att göra flera byten i andra halvlek, där nyförvärven Viktor Bergh och Adam Ståhl byttes in.Djurgården vann matchen med 3-0. Returen spelas om en vecka. Gustav Wikheim tycker att årets upplaga av Djurgården står sig starkt, och han hoppas på en lyckas sommar i Europakvalet.– Vi har en väldigt stark trupp, med många bra spelare. Jag tycker vi står oss bra, säger han efteråt.Hur bra var motståndet nu?– Ett helt okej lag. Det är svårt att jämföra med Sverige.