• 2024-07-23

Malmö inledde kvalet med målfest – oväntad matchhjälte med dubbla mål | Champions League

Under tisdagskvällen var det dags för Malmö FF att inleda årets stora Europaäventyr, då man tog emot KÍ Klaksvik från Färöarna i kvalet till Champions League.Malmö kom till matchen med ett flertal frågetecken efter ett par tveksamma insatser sedan återstarten av allsvenskan, där man först förlorade mot Mjällby för att sedan med nöd och näppe lyckas besegra Sirius efter en sen vändning.Målfest i första halvlekTrots stor uppslutning och god stämning på läktaren var det en ljummen inledning på matchen, där varken Malmö eller Klaksvik lyckades skapa några heta målchanser.Men så plötsligt, från ingenstans, pangade Lasse Berg Johnsen in ledningsmålet för Malmö efter 22 minuters spel. Norrmannen gick på ren kraft och avslutet kan beskrivas som en riktig missil. Framspelningen gick inte heller av för hackor då Erik Botheim mycket elegant klackade bak bollen till sin landsman, som fick tid på sig att ladda bössan.Målet gav hemmalaget energi, som kort därefter skapade ett par heta chanser.En kvart efter ledningsmålet utökade Hugo Bolin till 2-0, som hur enkelt som helst kunde slå in bollen efter slarv av de färöiska gästerna.Strax innan halvtidsvilan skrev Berg Johnsen återigen in sig i målprotokollet. Även den här gången med ett avslut från distans, som dock inte såg otagbart ut för målvakten.Onödig reducering skapade spänningBortsett från en kortare period var det Malmö som även dominerade den andra halvleken.Målchanser skapades med jämna mellanrum, men Mark Fabricius Jensen i Klaksvik-målet var med på noterna och höll tätt.I stället var det Arni Frederiksberg som med drygt 20 minuter kvar att spela kunde skapa lite nerv i matchen, då den 32-årige yttern reducerade efter oaktsamt uppträdande av MFF-försvaret.Men fem minuter från slutet tryckte inhoppande Sören Rieks in Malmös fjärde mål för kvällen – vilket också blev spiken i kistan.Stor matchhjälte blev dock Berg Johnsen, som inte direkt har för vana att hitta nätet. Men i den här matchen blev det alltså dubbla fullträffar för 24-åringen och Malmö har nu ett positivt resultat att gå på inför returmötet på Färöarna nästa vecka.