• 2024-07-22

Axel Norén förklarar – därför skällde han ut lagkamraten | Allsvenskan

AIK kom ut klart bäst i matchen under ledning av den nye tränaren Mikkjal Thomassen.Men det var Gais som spräckte målnollan när Axel Norén nickade in 1–0 sent i den första halvleken.– Det kom i ett bra läge, vi var lite väl nedtryckta där, säger målskytten.I andra halvlek var det Gais för nästan hela slanten. Därför var det också logiskt att ledningen utökades i minut 81 genom Alexander Ahl Holmström.Därför röt Norén i från på lagkamraten: ”Då får man bara stå upp”Motet slutet av matchen kom AIK till några halvchanser. Vid ett läge syntes det hur Axel Norén stod och var skogstokig på någon. – Ja, jag blev lack på Beckman (Filip) när han fick kramp. Vi behövde ta in medicinare och därmed också ta ut honom från planen. Jag tyckte det var onödigt. Är det tre minuter kvar får man bara stå upp. Men vi har snackat om det så det är lugnt, säger Norén och ler.Gais kom till start utan bland annat Robin Frej, vilket gjorde att Filip Beckman fick göra sin första allsvenska start.– Det känns jättestort. Att få göra det här hemma och med en vinst dessutom. Det är roligt, säger den 21-åriga mittbacken.Vad säger du om det Norén säger om situationen där du fick kramp?– Haha, jag hade ont på många ställen. Jag trodde vi hade fler bytestillfällen kvar, säger Beckman och berättar att han köper utskällningen.– Ja, man får bara ta den. Vi är vänner nu.Var matchens lirare – fick borrmaskin: ”Vet inte vad jag ska göra”Filip Beckman blev utsedd till matchens lirare i Gais. För det fick han en borrmaskin.– Jag vet inte vad jag ska göra med den. Får se hur det blir.Är du händig?– Jag får la bli det nu, säger Beckman och ler brett.Segern tar Gais upp på en sjätteplats i tabellen. Hemma på Gamla Ullevi har laget bara förlorat vid ett enda tillfälle och det var i premiären mot Brommapojkarna.– Vi var bra här hemma förra året också. Gjort det till en bra hemmaplan. Sen har vi sämre på bortaplan som vi får ändra på, men bra tryck här på Ullevi, säger Norén.