• 2024-07-20

Djurgårdens fiasko mot bottenlaget | Allsvenskan

Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN Foto: Patric Söderström/TT / TT NYHETSBYRÅNSkador präglade den första halvleken på Guldfågeln arena. Först var det Djurgårdens Tokmac Nguen som tvingades av.Därefter var det färdigspelat för Kalmars anfallsstjärna Simon Skrabb.Och till sist fick även DIF-backen Jacob Une Larsson tacka för sig.Albin Ekdal menar på att det inte var optimalt för laget att behöva göra dubbla byten så tidigt i matchen.– Det är klart att det aldrig är bra med tidiga byten efter skador på viktiga spelare. Så det är tråkigt och så klart en extra smäll utöver förlusten.Tränaren Thomas Lagerlöf håller med och understryker att det påverkade möjligheterna att förändra matchbilden.– Det var varmt där ute i dag, och med tanke på hur det såg ut i den andra halvleken så hade vi kanske gärna förändrat. Men vi hade bara ett bytestillfälle kvar och då vågar du inte byta förrän någon måste byta.Djurgården tog ledningen när Tobias Gulliksen, som ersatt sin skadade landsman Nguen, spelade fram Oscar Fallenius till öppet mål i den 30:e minuten.Den första halvleken fick en lång tilläggstid på grund av skadorna. Och i den elfte tilläggsminuten stötte Dino Islamovic in 1–1.Förre Djurgårdaren sänkte gamla klubbenI den andra halvleken skulle släkten visa sig vara värst.Tidigare Djurgårdenspelaren Jonathan Ring tryckte in 2–1 i den 68:e minuten.– Lite tur, den studsar väl under backen som glidtackar. Men sådana mål gills också, säger matchhjälten i Max.Fler mål blev det inte och Kalmar får med sig tre blytunga poäng i botten av tabellen.– Starkt av oss att komma tillbaka från ett underläge med den öppningen på matchen, säger Kalmars tillfällige tränare Stefan Larsson.Smålänningarna ligger fortsatt på kvalplats. Djurgården är kvar som tvåa, sju poäng bakom Malmö med en match färre spelad.