• 2024-07-19

Friedrich om jättetabben: ”Lite ivrig” | Allsvenskan

Foto: MICHAEL CAMPANELLA / BILDBYRÅN Foto: MICHAEL CAMPANELLA / BILDBYRÅNTill en början såg det ut som att Malmö FF skulle få det kämpigt borta mot Sirius. Först gjorde hemmalaget 1–0. Och strax innan halvtid bjöd Malmös målvakt Ricardo Friedrich Sirius på ett mål. Ett snabbt utkast hamnade helt fel, och det var bara för Adam Vikman att placera in bollen i ett helt tomt mål.– Jag var ivrig att sätta i gång spelet så att vi kunde vända på spelet i halvlekens sista situation. Det var ett missförstånd. Bollen kom inte fram. Passen var inte bra heller. Vi släppte in mål, det är så små marginaler vi spelar med. Vi lär oss av det, säger målvakten efter matchen.Tankarna efter missen: ”Måste fortsätta”Istället för att gräma sig över missen fokuserar han på hur de reser sig – hur lagets starka mentalitet leder dem till framgång.– Du förbereder dig för alla scenarion. När saker inte går rätt, men du inte har tid att tänka. Du måste fortsätta. Fortsätta pusha, tro på det, och vi visar i dag att vi tror på det till och med när de gör sitt tredje mål. Han fortsätter. – Det är tufft när det känns som att motståndarna gör mål på alla sina chanser. Men vi har en grym trupp och grym mentalitet.”Sen går vi vidare”Trots missen vid Sirius 2–0-mål fick Malmö med sig alla tre poäng efter 90 spelade minuter. Matchen slutade 4–3 till bortalaget, efter ett sent mål av 19-åriga mittbacken Nils Zätterström.– Vi uppskattar vinsten i dag, analyserar den i morgon, och sen går vi vidare, slår Ricardo Friedrich fast.