• 2024-07-14

Deniz Hümmet hjälte för Djurgården mot Värnamo | Allsvenskan

Deniz Hümmet sänkte Värnamo. Foto: MICHAEL CAMPANELLA / BILDBYRÅNSegern ser till att Djurgården återtar andraplatsen i allsvenskan framför Mjällby.I den 17:e minuten placerade Hümmet 1–0 i Jonathan Rasheeds vänstra kryss.– Såklart jävligt skönt. Jag kollade på det nu i omklädningsrummet. Vad ska man säga? Det var en jävla balja, säger målskytten efter matchen.Det är anfallarens åttonde mål i allsvenskan den här säsongen.Thomas Lagerlöf tycker Hümmet visar ”extrem kvalitet”.– Deniz är en bra avlutare från distans. Får han möjligheten att vända upp och skjuta så är det bra möjligheter. Otroligt stabil i sina avslut. Han prickar ofta kring stolparna. Då är chansen stor att det blir mål, säger han.Vägrar avslöja hemliga siffranDeniz Hümmet har nu gjort åtta mål i årets allsvenska. Han förklarar att hans bror till viss del ligger bakom framgången.– Han analyserar mycket. Vi analyserar mycket och bollar. I år har mitt rörelsemönster i boxen blivit bättre. Det är dels för att vi snackat om det med tränarna, men också med brorsan. Han kan oerhört mycket fotboll, förklarar han.Har du något mål när det kommer till målskyttet?– Nej. Inte så. Men jag brukar skämta med brorsan.Han fortsätter.– Han har sagt en siffra. Jag kommer inte säga den. Han lever farligt, för att han är skyldig mig en tjänst om jag når upp. Det kan vi ta senare.Hur nära är det?– Det är en bit kvar.Kritik efter segern: ”Väldigt korkat”Men Djurgrådstränaren är inte helt nöjd med lagets insats.– Vi tappar bollen väldigt korkat när vi leder. Vi måste bli bättre i beslutsfattningen där. Det kunde gott ha blivit några mål fler i den här matchen. Det är tre poäng och det finns många saker vi kan göra bättre.Efter en halvtimmes spel åkte hemmalaget på ett bakslag. Miro Tenho tvingades kliva av. Och i paus var det Besard Sabovic tur att tacka för sig.– Vi får koll på det i morgon. Förhoppningsvis är det inte så allvarligt. Vi får stämma av sen, säger Lagerlöf.