• 2024-07-08

Häcken vände efter mardrömsstarten | Allsvenskan

BK Häcken såg pigga ut och satte rejäl press på Västerås SK. Och det skulle smälla rejält i målburen efter bara 4 minuter.Problemet för 2022 års mästarlag var att det skedde i fel målbur. En fantastisk individuell insats från Thongla-Iad Warneryd, som lurade flera Häckenförsvarare med en stark löpning inåt mål, innan han serverade Matteo Ahlinvi. Med ett skott i strax söder om krysset till sitt tredje mål denna säsong chockade 25-åringen Häcken.Detta i en match där Häcken varit klart bättre dittills.Häcken vann efter sent målMen ju längre matchen gick, desto bättre var Västerås. Trots att Häcken lyckades kvittera i den första halvleken var temat tydligt, Västerås tryckte på för en ledning i matchen. Men som så många gånger förr denna säsong lyckas de inte konvertera sina chanser.Med mindre än tio minuter kvar att spela sköt VSK i ribban genom Warneryd efter att ha haft en längre tids övertag.– Det är inte bara att marginalerna som går emot, det är en del bristande kvalitet också, säger Nordin Gerzic i Max om chanskavalkaden som inte ledde till några mål.Men det var till slut Häcken-fansen som skulle få jubla. I den 84:e minuten kom bollen till Zeidane Inoussa som försökte med en cykelspark – och lyckades. Ledningsmålet var ett faktum – och resultatet 1–2 stod sig matchen ut.