• 2024-07-07

IFK Värnamo vann mot IFK Göteborg | Allsvenskan

Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅNFör drygt två veckor sedan anställde IFK Göteborg Stefan Billborn som ny huvudtränare – efter att Jens Askou lämnat för tjeckiska Sparta Prag.På söndagen hade ett stort blåvitt bortafölje rest de dryga 16 milen för att följa Billborns debut mot IFK Värnamo. Men det blev ingen succéstart för Stefan Billborn och hans följeslagare Joachim Björklund. Efter 90 minuter stod det 2–0 på tavlan till IFK Värnamo. Målvaktstalangens blunder: ”Jättetavla”Sju minuter in i den andra halvleken skulle den blåvita målnollan spräckas – efter en rejäl blunder från IFK Göteborgs målvaktstalang Elis Bishesari, 19, Bishesari trampade snett på bollen när han skulle ta emot en hemåtpassning – vilket gav IFK Värnamos succéanfallare Johnbosco Kalu öppet mål. 1–0 var ett faktum. – Det är en jättetavla från Elis Bishesari, säger kommentator Björn Geijer på Max.– Jag tycker synd om Bishesari i det där läget, säger Max expert Johan Arneng.Billborn: ”Vi blir fega”Fyra minuter senare smällde Ajdin Zeljkovic in slutresultatet 2–0 – och Stefan Billborns blåvita premiärfiasko var ett faktum. Efter slutsignalen var det spridda burop från Blåvitts bortasektion. Stefan Billborn menar att det första målet blev matchavgörande.– Mål ändrar ju matcher, jag tycker egentligen att alla lägen som de har, är lägen där vi slår bollen rakt på dem. Vi ställer till det för oss. När det första målet kommer, börjar misstagen öka och vi blir fega. Vi blir alldeles för långa och vågar inte hålla ihop laget, säger Billborn till Max.Niondeplacerade IFK Värnamo har nu tre raka segrar mot IFK Göteborg. Blåvitt är kvar på en trettonde plats i tabellen, bara en poäng ner till kvalplatsen.