• 2024-06-30

Kasper Hjulmands ilska i natt: ”Jag är så trött” | Fotboll

Foto: Skärmavbild Foto: ACTION PRESS / STELLA PICTURES/ACTION PRESS ACTION PRESSVAR hamnade i fokus under EM:s andra åttondelsfinal, den mellan Danmark och Tyskland. Särskilt två av videdomarsystemets beslut – fattade inom loppet av ett par minuter.Först dömdes ett mål från Joachim Andersen bort på grund av offside. Sedan fick Tyskland straff efter att bollen hade tagit på Andersen hand.Straffen gav Tyskland 1–0. De vann tillslut matchen med 2–0.På presskonferensen efteråt fick den danska förbundskaptenen Kasper Hjulmand omgående frågor om VAR.– Matchen avgjorde av två VAR-beslut. Jag har fotona här, säger Hjulmand och plockar upp sin mobiltelefon.Han visar VAR-bilden på det bortdömda offside–målet.– Det är inte så här vi ska använda VAR. Det är en centimeter. Några minuter senare är det en straff. Jag är så trött på den här löjliga handsregeln. Vi kan inte kräva att spelarna springer med armarna intill kroppen. Joachim (Andersen) sprang normalt.Hjulmand: FrustrerandeKasper Hjulmand fortsätter.– Det var väldigt avgörande för den här matchen.– Det är frustrerande. Det är frustrerande för vårt lag.På frågan om han vill ta bort VAR från fotbollen säger Hjulmand:– Nej. Jag tror att teknik kan göra något bra för sporten. Men besluten ska vara synliga från månen, det ska inte handla om centimeter. – Jag tycker också att det kan bli snabbare. Det måste finnas sätt att förbättra det.– VAR är generellt en bra idé, men ibland kan jag tvivla.Nagelsmann en ”vän” av VARÄven Tysklands förbundskapten Julian Nagelsmann fick frågor om VAR.Han är positiv till systemet.– Generellt tycker jag att besluten blir mer rättvisa med VAR. Det är offside i den här situationen. Jag vet att det är svårt att acceptera när det bara är några centimeter. – En aspekt är den känslomässiga aspekten. Du kan inte fira eftersom du inte vet om det det är mål eller inte. Men jag tycker att det är mer mer rättvist med VAR. Jag är en vän av VAR. I dag är en lättare dag att vara det.