• 2024-06-26

Slovakien och Rumänien vidare i EM – efter drömresultatet | Fotboll

Foto: IMAGO/MARC SCHUELER / IMAGO/SCHÜLER WWW.IMAGO-IMAGES.DE Foto: SPADA/LAPRESSE/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBLSlovakien tog ledningen i den 24 minuten genom Ondrej Duda och drygt tio minuter senare kvitterade Rumänien. Ianis Hagi, son till den tidigare storspelaren Gheorghe Hagi, gick omkull och domaren pekade på straffpunkten. Fram klev Razvan Marin och han gjorde inga misstag. SVT:s Daniel Nannskog var inte nöjd med domslutet. – Den (straffen) är jättebillig, sa han i sändning. Efter det föll inga fler mål och resultatet 1–1 innebär att båda lagen är vidare. Utspelet inför: ”Fixat”Inför matchen spekulerades det att matchen skulle vara uppgjord och att lagen medvetet skulle spela oavgjort. – Vi kommer att kvalificera oss. Oavgjort mot Slovakien, det är redan fixat, sa den tidigare rumänske landslagsmannen Danut Lupu till Antena Sport. Det pratades också om att matchen kunde bli en repris av mötet mellan Västtyskland och Österrike i VM 82. Matchens benämns som ”Skammen i Gijón” och var uppenbart uppgjord för att gynna båda lagen. – Jag hoppas verkligen inte det ser ut som mellan Västtyskland och Österrike för det var hemskt, den matchen kommer till och med jag ihåg. Att det kan vara på det sättet. Men det är klart, ju längre matchen går om det är kryss kommer de inte anfalla ihjäl sig kanske, sa Janne Andersson i SVT. ”En skräll” Om dagens match var uppgjord har vi inget svar på, men klart är att Ukraina i och med resultatet är utslagna ur turneringen efter att alla lag i gruppen slutat på fyra poäng. Rumänien vinner därmed gruppen före Belgien och Slovakien som går vidare som en av de bästa treorna. – I mina ögon en skräll, säger Janne Andersson.